Remedial Teaching

Wat is Remedial Teaching?

Remedial Teaching (afgekort R.T.) is individuele begeleiding voor kinderen bij wie het leren niet gemakkelijk gaat. De begeleiding is erop gericht om leerachterstanden of leerproblemen te verkleinen. Remedial Teaching lijkt op bijles, maar gaat veel dieper. Wanneer de leerstof herhaald wordt spreek je van bijles. Bij Remedial Teaching wordt bij ieder kind eerst goed bekeken waar het daadwerkelijke probleem zit. Het doel van Remedial Teaching is de achterstanden in de leerontwikkeling op te sporen en deze aan te pakken volgens een individueel begeleidingsplan.

Wat doet een Remedial teacher?

Als Remedial teacher speel ik in op het niveau, de leerstijl en de behoefte van een kind en bied daarmee leerbegeleiding op maat. Zo help ik bij een kind een vastgelopen leerproces weer op gang te brengen. Bij het opstellen van een begeleidingsplan worden realistische, meetbare doelen gesteld, zodat kinderen (weer) trots kunnen zijn op zichzelf.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kind of wil je advies? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we de situatie en geef ik aan of en op welke manier ik jouw kind zou kunnen helpen.